2009. augusztus 6., csütörtök

Szakrális kalauz


Mórocz Zsolt: A mÿ Lakó-helyeink


(Szakrális kalauz hívőknek, szkeptikusoknak, szellemi kalandkeresőknek )


  'A Lakó-Hely – az álatalam használt értelemben – együtt jelenti a realitás látható és láthatatlan oldalát. A dolgokat és a légkört, a történetek és sorsok tanulságait, a kastélyok és templomfalak között fogva tartott időt.
  Ezért az út, melyre az Olvasót invitálom, sokfelé visz térben és időben, hiszen Vas megye spirituális határai messzebbre nyúlnak az országhatárnál és napjainknál. Zarándoklatunk ugyanúgy vezet majd a földi életút csapásain, mint a transzcendens ösvényeken, amelyekre lépve a végső kérdésekre remélünk választ találni" – írja "szakrális kalauza" bevezető részében a Kőszegen élő író. 
  Műve a mai magyar kultúrában párját ritkítja, és a múltban is csak távolabbi rokonai akadnak: Hamvas Béla, Várkonyi Nándor egyes munkái, Szabó Zoltán Szerelmes földrajza...
  Igazi kuriózum, egyszersmind lelket és szellemet tápláló olvasmány.
  A kötet a Magyar Nyugat Történeti Kiskönyvtára, Nyugat-Magyarország első történelmi könyvsorozatának a részeként jelent meg. A sorozat amai szerzők munkáinak ugyanúgy helyet ad, mint a múlt kincsestárában talált értékeknek. Célja a széles értelemben vett történeti önismeretünk szolgálata, a magyar jövő hitének erősítése. 

 272 AK/40-es oldal, kemény táblaborító, ISBN: 963866524-6 

Ára: 1980 Ft 

A Magyar Nyugat Történeti Kiskönyvtára 1. kötete

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése