2009. február 22., vasárnap

Népesedési Hírlevél



Veszedelmes ideológia a család ellen 


2009. február 16.
Weborvos,Magyar Nemzet 
Mindegy, hogy férfinak vagy nőnek születtünk, hiszen mi magunk választhatjuk meg nemi orientációnkat. 

Erről szól az egyre több iskolába benyomuló, az itthoni szakzsargonban is csak angolul gender mainstreamingnek nevezett ideológia, amelyhez egyes országokban már tanmenetet igazítanak. Az Európai Unió nemcsak szellemi táptalaja a nemi összemosás propagálásának, de anyagi hátteret is biztosít ehhez. A lobbisták módszereiről és az egyre intenzívebben terjedő újfajta gondolkodásmód hátteréről Gabriele Kuby beszélt, aki nemrégiben A nemek forradalma címmel írt összefoglaló könyvet. 

Folytatás>> http://www.weborvos.hu/lapszemle/veszedelmes_ideologia_csalad_ellen/128544/
 
Nincs férfi és nő, csak személy?

Hatalmas erővel tör előre Amerikában és Európában a gender mainstreaming-nek nevezett ideológia, amely - a bibliai kinyilatkoztatással szemben - pusztán társadalmi konvenciónak tünteti fel az ember biológiai nemét. A női és férfi identitást megszüntető, a házasságon, családon alapuló társadalmat aláásó irányzatról szól Gabriele Kuby szociológus könyve. A gender-ideológia szerint a biológiai különbségeknek sem a személyiség alakulásában, sem a szexuális orientációban nincs jelentőségük, vagyis a társadalmi nem eltérhet a biológiai nemtől; nincsenek többé férfiak vagy nők, csak személyek, akiknek szabadságában áll saját nemük és szexuális orientációjuk megválasztása.

A családot és a kultúrát, a társadalmat és intézményeit alapjaiban veszélyeztető ideológia bevezetésének előkészítése nemzetközi szinten hosszú évek óta folyik. A küzdelem eleinte a nemek egyenjogúságáért, majd egyenlőségéért folyt, hogy azután megfogalmazódjék a szexuális irányultságok és nemek azonosságának, felcserélhetőségének elmélete és politikai gyakorlata. A folyamat Európában előrehaladottabb és diktatórikusabb, mint legtöbben gondolnák.

Gabriele Kuby könyvéhez Bíró László püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferense és Andreas Laun salzburgi segédpüspök, az osztrák püspöki kar családügyekkel foglalkozó tagja írt ajánlást.

A Kairosz kiadó hozzájárulásával a könyv teljes szövege a http://www.magyarkurir.hu/fajlok/hirek/25881/A_nemek_forradalma.pdf fájlból letölthető.
Forrás: Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése